Wie zijn wij

Wij zijn Arjan en Linda Coolegem  en wonen in Rotterdam.

Samen hebben wij een gezellig gezin met twee kinderen, Eén htk kater en sinds kort mogen wij ons ook de trotse verzorgers van twee mooie ragdoll’s noemen.

Frodo en Lucy Ragdoll kittens

Onze htk kat heet Balau en is een gecastreerd mannetje. Balau is helemaal zwart, groot en dus best indrukwekkend. Ondanks dat hij er imposant uitziet is het een geweldige kroelkont en slaat zijn motortje gelijk aan als je hem begint te aaien. Hij kwam samen met Gompie een rode HTK kater bij ons wonen. Helaas werd Gompie ziek en hebben wij moeten besluiten hem niet langer te laten lijden. Dit was een enorm moeilijk en verdrietig besluit en we missen hem dan ook enorm.

 

Na het verwerken van ons verdriet en het verlangen naar vriendjes voor Balau ging het weer kriebelen. Dit keer wilden we graag een kat waarvan we meer wisten over de achtergrond en gezondheid en ook belangrijk de kat moest bij het gezin passen. Met twee kinderen, een oudere kat en bepaalde wensen over het karakter zijn wij uitgekomen op het ras Ragdoll.

Een wens was geboren, maar waar adopteer je een goede Ragdoll kat. Na veel ingelezen te hebben zijn wij het Internet op gegaan en zijn gaan kijken naar een cattery waar wij ons goed bij voelden.

Lucy en Frodo samen met ons 3,5 jarige zoon Davy

 

In eerste instantie gingen we alleen kijken naar Frodo een mooie lieve Blue point ragdoll katertje. Wij waren blij dat we vooraf een keuze hadden gemaakt want Frodo komt uit een nest van zes. Alle zes even schattig en ieder kittentje wel zijn eigen unieke karakter. Wij hadden anders echt niet meer geweten welk kittentje we moesten adopteren. Het was dan ook snel besloten (lees eigenlijk al bij de eerste keer zien van Frodo) dat Frodo bij ons zou komen wonen.

 

Tijdens het bezoek aan Frodo, kwam Lucy elke keer bij ons kijken op de bank. Elke keer als we even opstonden liep ze achter ons aan en gingen we weer zitten zat ze gelijk op onze schoot. Wij kregen haar niet meer uit ons hoofd en vonden dat zo’n poesje die haarzelf zo wist te verkopen ;-) echt een geweldig poesje moest zijn. Dus ook Lucy een aanhankelijke seal point ragdoll poesje kwam bij ons wonen.

Het is echt gezellig in huis. Ons zoontje is een echt dierenvriendje en vind de huisgenootjes helemaal het einde! Hij speelt en kroelt graag met de katten en de katten vinden het helemaal het einde om bij hem op zijn kamer te spelen. Ons dochtertje vind kroelen met de katten ook geweldig, maar zij moet soms nog wat geremd worden in haar enthousiasme. Lucy kruipt graag in haar kinderwagen en ons dochtertje rijdt dan trots met haar door de kamer.

Ons 1,5 jarige dochtertje Amy-lee met Lucy

Balau moest natuurlijk even wennen aan twee van die druktemakers, maar ze hebben ook zijn hart weten te stelen. Ze maken elkaar nu schoon, liggen gezamenlijk op bed te slapen en af en toe spelen met opa Balau is erg leuk!

En wat wij van ze vinden? Wij hadden nooit verwacht dat de rasbeschrijving zo zou kloppen. Ragdolls zijn werkelijk enorm lieve, aanhankelijke, slimme en vredelievende dieren. Kortom wij zijn helemaal verliefd en zo werd dus ook onze nieuwe hobby cattery met liefde voor het ras geboren!!!